Βενιζέλος για Ρωσία: «Μήνυμα αποφασιστικότητας οι κυρώσεις»

Προσωπική ευθύνη για τις ρωσικές κυρώσεις εναντίον της Ελλάδας φέρει ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος, καθώς υπήρξε από τους αρχιτέκτονες των κυρώσεων που επέβαλε η ΕΕ εναντίον της Ρωσίας.

Υπενθυμίζεται ότι το Μάρτιο, ως προεδρεύων του έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. με θέμα τις εξελίξεις στην Ουκρανία, είχε χαρακτηρίσει τις κυρώσεις εναντίον της Μόσχας «ένα μήνυμα αποφασιστικότητας» το οποίο κινείται στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Καθώς από την πρώτη στιγμή οι περισσότεροι διεθνείς αναλυτές υποστήριζαν ότι οι κυρώσεις ενισχύουν μόνο τις θέσεις των ΗΠΑ ενώ θα ήταν καταστροφικές για το σύνολο της ΕΕ προκύπτουν ερωτήματα και για τίνος τα συμφέροντα εργάστηκε τελικά ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Η στήριξη πάντως των αμερικανικών θέσεων φαίνεται ότι αποτέλεσε ευρύτερη «γραμμή» της λεγόμενης κεντροαριστεράς αν κρίνει κανείς και από παλαιότερες ανακοινώσεις της ΔΗΜΑΡ με τις οποίες χαρακτήριζαν «θετικό βήμα» την δικτατορική ανατροπή της κυβέρνησης της Ουκρανίας από φασιστικές δυνάμεις του Svoboda.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ