Βαρουφάκης vs Μπράντ Πιτ

Να τσεκάρει λίγο τις πηγές της θα χρειαστεί η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Σε ανακοίνωσή του το ΥΠ.ΟΙΚ στρέφεται εναντίον του «κ. Tyler Durden» για την πληροφορία «πως ο Κατάλογος Μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης που κατήρτισε και απέστειλε ο Υπουργός Οικονομικών την 23η Φεβρουαρίου 2015, σύμφωνα με την απόφαση του τελευταίου Eurogroup, εστάλη με αρχείο pdf το οποίο εμφανίζει (στα ψηφιακά στοιχεία του αρχείου) ως «συγγραφέα» τον κ. D. Costello»

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Tyler Durden είναι ψευδώνυμο που χρησιμοποιούν οι συντάκτες του Zerohedge και προέρχεται από την ταινία Fight Club. Για την ακρίβεια είναι φανταστικό πρόσωπο ακόμη και στην ταινία, αφού στην πραγματικότητα ο Tyler Durden (Μπραντ Πιτ) αποτελεί τη δεύτερη προσωπικότητα του πρωταγωνιστή (Έντουαρντ Νόρτον). Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν τον αποκαλούμε κύριο, δημοσιογράφο κτλ.

Και τώρα στην ουσία. Η καταγγελία του Zerohedge αναφέρει ότι ο Κατάλογος Μεταρρυθμίσεων γράφτηκε από υπάλληλο της ΕΕ γιατί όταν ανοίγεις ένα από τα pdf που κυκλοφορούν, στις ιδιότητες του εγγράφου βρίσκεις το όνομα του D. Costello, στελέχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε ποιος συνέταξε τον κατάλογο αφού σε κάθε πιθανή μετατροπή του αρχείου (π.χ από word σε pdf) στις ιδιότητες καταχωρείται νέο όνομα. Οι πιθανότητες είναι άπειρες (μπορεί να πρόκειται για ένα προσχέδιο που ανανεώθηκε κτλ).

Ενώ λοιπόν σε πολιτικό επίπεδο θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση λαμβάνει εντολές από την Ε.Ε, σίγουρα δεν είναι αυτός ο τρόπος να το αποδείξεις.

Το υπουργείο Οικονομικών λοιπόν έχει πιθανότατα δίκιο στην ουσία της ανακοίνωσης του. Με τις πηγές που χρησιμοποιεί όμως καλύτερα να απευθύνει τα παράπονά του στον Μπραντ Πιτ.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ