Απο-φασιστικότερος της Λε Πεν ο Σαμαράς

Σε επικοινωνιακό μπούμερανγκ εξελίσσεται η προσπάθεια του απερχόμενου πρωθυπουργού Α. Σαμαρά να σκυλέψει τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, για μικροπολιτικά οφέλη.

Την ώρα που η κεντρική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας ήταν να συνδέσει τους τρομοκράτες με τους παράτυπους μετανάστες και τους πρόσφυγες, σε μια προσπάθεια να αποσπάσει ψήφους από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, οι τελευταίες πληροφορίες από τη Γαλλία αναφέρουν ότι οι δράστες ήταν Γάλλοι πολίτες.

Το μόνο που θα είχε καταφέρει, λοιπόν, ο φράχτης του Έβρου ήταν να κρατήσει τους τρομοκράτες… μέσα στη χώρα.

Από το πρωί της Τρίτης στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αντιγράφουν τη ρητορική φασιστικών κομμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη, τα οποία επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν τον ανθρώπινο πόνο για το χαμό 12 ανθρώπων προκειμένου να προωθήσουν μια ατζέντα μίσους.

Πάντως ο Α.Σαμαράς κινήθηκε σε πολύ πιο ακροδεξιά γραμμή από το νεοφασιστικό κόμμα της Μαρίν λε Πεν στη Γαλλία, η οποία στις πρώτες δηλώσεις της μετά την τραγωδία αναφέρθηκε αποκλειστικά σε «φονταμενταλιστές ισλαμιστές» και όχι στο σύνολο των μεταναστών.

Η γραμμή του επικοινωνιακού επιτελείου του Α.Σαμαρά έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με τις δηλώσεις κορυφαίων Ευρωπαίων αξιωματούχων αλλά και του του γ.γ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μούν, ο οποίος δήλωσε ότι η «τρομακτική επίθεση είχε ως στόχο να σπείρει τη διχόνοια» συμπληρώνοντας ότι «δεν πρέπει να πέσουμε σε αυτή την παγίδα».

Α.Χ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ