The press project

Αποχωρήσεις με καταγγελίες από το The Press Project

Το κείμενο που ακολουθεί αναρτήθηκε στο facebook στο λογαριασμό της δημοσιογράφου Λαμπρινής Θωμά:

«Όπως θυμάσαι, πολυαγαπημένε μου ακροατή, στις δύο τελευταίες μου εκπομπές στο The Press Project είπα πως, θα γυρίσω ξανά για εκπομπή την πρώτη Παρασκευή μετά την έκδοση του Περιοδικου TheMagazineProject.

Να σου πω πρώτα πως η σχέση μου με το thePress δεν είναι ακριβώς επαγγελματική.
Οπως συνήθιζα να λέω, το Press ήταν το ακτίφ μου – η δική μου μικρή συνδρομή στην πτώση της μνημονιακής κυβέρνησης, και η συμμετοχή μου σε αυτό ένα «ευχαριστώ» στον Κώστα Εφήμερο για την στήριξή του, αυτού και του μέσου, το 2012, όταν φιμώθηκα και απολύθηκα από τον Αθήνα 984 του Τάκη Καμπύλη αλλά και σε άλλες δύσκολες προσωπικές στιγμές. Από τότε, αν και συζητήθηκε φιλικά και περιστασιακά αυτή η προοπτική, δεν επεδίωξα ούτε διατήρησα επ’ αμοιβή σχέση.

Στο περιοδικό δε συμμετείχα παρά μόνον ως μια ακόμη γνώμη υπερ της έκδοσής του στη συνέλευση των συντακτών του TPP. Θεώρησα, τότε, ότι το να προχωρήσει το TPP σε μια τέτοια έκδοση θα ήταν μια καλή ιδέα, συμπληρωματική της δουλειάς στο διαδίκτυο.
Αυτό που συνδέει την παρουσία μου στο ThePress με το περιοδικό είναι το γεγονός ότι όσο κρατούσε η προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για την έκδοσή του, απευθυνόμουν μέσω της καθημερινής εκπομπής στους ακροατές ζητώντας τους να συνεισφέρουν στην νέα προσπάθεια του μέσου.

Ανταπόκριση υπήρξε, τα χρήματα μαζεύτηκαν, αλλά το περιοδικό δε βγήκε εδώ και πολλούς μήνες.

Εχοντας στηρίξει με πολλούς τρόπους την καθ’ όλα σημαντική δημοσιογραφικά, και ταυτιζόμενη από πολλούς με το μέσο ― το οποίο ίσως δίνει και την εντύπωση «κολεκτίβας» ― “φορτώθηκα” ένα μέρος της (δικαιολογημένης) δυσφορίας όσων συνεισέφεραν από το υστέρημά τους, στη σημερινή Ελλάδα, για να βγει το περιοδικό.

Ένα περιοδικό που εδώ και έξι μήνες όχι μόνο δε βγαίνει (για τον Α’ ή τον Β’ λόγο που μου είναι άγνωστος), αλλά και που δημοσιεύονται αιτιολογίες για την μη εκδοσή του και δίνονται υποσχέσεις για συνεχώς ανανεούμενες ημερομηνίες κυκλοφορίας που διαψεύδονται η μια μετά την άλλη.

Αυτό το γεγονός, αλλά και κάποια σύννεφα στην σχέση άλλων συναδέλφων με το μέσο, με στεναχωρεί και με αναγκάζει να σταματήσω τη συνεργασία μου με το TPP και τις εκεί εκπομπές μου.

Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα ξαναγίνουν εκπομπές γενικώς. Ακροατή μου πολυαγαπημένε ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα στα ιντερνέτια.
Εύχομαι και ελπίζω και το TPP να συνεχίσει και να σταθεί στο ύψος του, και να θέσει ένα τέλος στο θέμα του περιοδικού αλλά και σε όλα τα ζητήματα που πληγώνουν την αξιοπιστία του και τη σχέση του με τους συνεργάτες και το κοινό του».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ