Αντισυστημική Χ.Α… my ass

Έτυχε να δω τη νέα αφίσα της Χ.Α με τον υποτιθέμενο «αγέρωχο» νεοναζιστή υποψήφιο Η.Κασιδιάρη στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας το Πρώτο Θέμα.

Θεωρητικά στόχος του φασιστικού μορφώματος, που απολαμβάνει εδώ και χρόνια την ασυλία και τη στήριξη των μεγαλύτερων οικονομικών παραγόντων της χώρας, είναι να παρουσιάσει για άλλη μια φορά ένα «αντισυστημικό» προφίλ.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για αντισυστημικότητα αναλύοντας καταρχήν την ίδια τη φωτογραφία:

Αντισυστημικό δεν είναι να κυκλοφορείς φρεσκοξυρισμένος και χαμογελαστός με ατσαλάκωτο πουκαμισάκι και χειροπέδες. Αντιστυστημικό είναι να είσαι αντιφασίστας και να σε βασανίζουν στα κεντρικά της Ασφάλειας στην Αλεξάνδρας οι άνθρωποι του Δένδια. Και όταν μάλιστα ξένα μέσα ενημέρωσης αποκαλύπτουν το περιστατικό να έχεις τον ακροδεξιό υπουργό να τα απειλεί με μηνύσεις – ακόμη και αν δεν έχει τα κότσια να τις καταθέσει.

Αντισυστημικό δεν είναι να σε κρατάνε αγκαζέ δυο αστυνομικοί, που σύμφωνα με ορισμένες έρευνες ενδέχεται να έχουν ψηφίσει σε ποσοστό 25 έως 50% το φασιστικό σου κόμμα. Αντισυστημικό είναι να σε έχουν βασανίσει για τόσες ώρες οι ανθρωποφύλακες του Σαμαρά και του Βενιζέλου ώστε το πρόσωπό σου να είναι αγνώριστο και να χρειάζεται να επέμβουν με photoshop για να συνεχίσεις να θυμίζεις άνθρωπο.

 

Αντισυστημικό δεν είναι να παρουσιάζει (δήθεν επικριτικά) τη νέα σου αφίσα μια εφημερίδα σαν το Πρώτο Θέμα, που μέχρι πρότινος παρουσίαζε στημένα φωτογραφικά ρεπορτάζ στελεχών του κόμματός σου και η οποία είχε ως μέτοχο έναν καταζητούμενο εφοπλιστή που φύλαγε σβάστικες στο σπίτι του. Αντισυστημικό είναι να είσαι κόμμα της Αριστεράς και να μην σε προσκαλούν στα πάνελ, όπως έκανε ο Πρετεντέρης για τη Χρυσή Αυγή ήδη από τη δεκαετία του ’90. Αντισυστημικό είναι να συγκρούεσαι με τα ΜΑΤ όταν η κυβέρνηση απαγορεύει την κυκλοφορία των πολιτών στο κέντρο της Αθήνας κάθε φορά που επισκέπτεται τη χώρα κάποιος Γερμανός αξιωματούχος.

Αντισυστημικό δεν είναι να σε οδηγούν σε αντιδραστικούς εισαγγελείς και δικαστές, που για σειρά ετών δεν είχαν εκδώσει ούτε μια καταδικαστική απόφαση για ρατσιστικά εγκλήματα ενώ εξαντλούσαν την αυστηρότητά τους σε ανήλικους καταληψίες μαθητές, σε απεργούς και σε ανθρώπους που έχαναν τα σπίτια τους. Αντισυστημικό είναι να είσαι απολυμένος εργαζόμενος και να ξέρεις ότι το δικαστήριο θα δικαιώσει τον εφοπλιστή ή τον επιχειρηματία που σε απέλυσε χωρίς να σου δώσει τη νόμιμη αποζημίωση – ακόμη και αν τύχαινε να είσαι ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος στην εταιρεία σου.

Τις «αγέρωχες» φωτογραφίες λοιπόν, με τις οποίες υποτίθεται ότι αμφισβητείτε τους αληθινούς «εργοδότες» σας, να τις πουλήσετε αλλού. Κρατήστε μόνο το πουκαμισάκι και το σακάκι. Θα σας χρειαστεί όταν και αν οι «εφοπλιστές σας» σας ξανακαλέσουν στο κοινοβούλιο σαν μια πιο «σοβαρή Χρυσή Αυγή» για να συγκυβερνήσετε μαζί με τους παλαιότερους υπαλλήλους τους.

Μην είστε όμως και τόσο βιαστικοί… ακόμη καλούν τους εκλεκτούς του δικτάτορα Παπαδόπουλου, όπως τον Βορίδη, για να κυβερνήσουν.

Είμαστε στο γράμμα Δ, όπως δικτατορία. Μέχρι το Ν, του ναζισμού, έχουμε ακόμη καιρό.

Άρης Χατζηστεφάνου

Ανανέωση: Μια ημέρα μετά την ανάρτηση του συγκεκριμένου σχολίου έγινε γνωστό ότι ο ναζιστής βουλευτής παρακολούθησε την αναστάσιμη ακολουθία στην εκκλησία της ΕΛ.ΑΣ παρέα με ανώτατους αξιωματικούς, που δίνουν λόγο στον υπουργό Δημόσιας Τάξης. Μήπως τελικά η φωτογραφία είναι από την προσέλευση των επισήμων;

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ