Έκτακτο: Παρακρατικοί του Δεξιού Τομέα έχουν αποκλείσει ελληνική αποστολή στην Οδησσό

Αποστολή Ουκρανία
Αρης χατζηστεφάνου

Ανανέωση: Υπό τη συνεχή παρακολούθηση ομάδας παρακρατικών και σε κλίμα τρομοκρατίας βρίσκεται η ελληνική αποστολή στην Οδησσό στην οποία συμμετέχει ο Κ. Ήσυχος, η Νάντια Βαλαβάνη και ο Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Νωρίτερα το πρωί οι παρακρατικοί, αρκετοί από τους οποίους ανήκουν στο ναζιστικό Δεξιό Τομέα, επιχείρησαν να εισβάλλουν στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν τα μέλη της ελληνικής αποστολής αλλά απωθήθηκαν από την ασφάλεια. Οι ίδιοι πάντως δηλώνουν ότι ήθελαν να πραγματοποιήσουν ειρηνική διαμαρτυρία.

Τις επόμενες ώρες δημιούργησαν κλίμα τρομοκρατίας ακολουθώντας σε απόσταση αναπνοής τα μέλη της αποστολής, φωνάζοντας συνθήματα. Μεγάλη ομάδα εξακολουθεί να παρακολουθεί έως και αυτή τη στιγμή την αποστολή απειλώντας τοπικούς δημοσιογράφους

Στην ελληνική αποστολή, που προγραμμάτιζε επαφές με μέλη της ελληνικής κοινότητας, συμμετέχουν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια βαλαβάνη και ο πρόεδρος επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων και άμυνας Βασίλης Χατζηλάμπρου.

https://www.youtube.com/watch?v=JV8oqGHQLSM

Στο σημείο βρίσκονται μέλη του ελληνικού προξενείου στην Οδησσό ενώ τις εξελίξεις παρακολουθούν μέλη της αποστολής του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ