Στη γραμμή Μπόμπολα το «Ποτάμι» του Θεοδωράκη

Παρέμβαση υπέρ των συμφερόντων γνωστών εργολάβων, μεταξύ των οποίων και ο Μπόμπολας στον οποίο εργαζόταν, πραγματοποίησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στη Φυλή, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του μετά το ακραία ρατσιστικό ξέσπασμά του στον Αγιο Παντελεήμωνα, ζήτησε «να προχωρήσει άμεσα ένα από τα τέσσερα εργοστάσια διαχείρισης απορριμάτων σε έναν από τους ήδη χωροθετημένους χώρους (Κερατέα, Γραμματικό, Ανω Λιόσια, Φυλή)».

Πρόκειται για ένα από τα φαραωνικά έργα, που όπως απέδειξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ και το σύνολο των περιβαλλοντικών οργανώσεων στην Ελλάδα, θα προσφέρουν εκατομμύρια σε εργολάβους δεσμεύοντας την πολιτεία να πληρώνει κολοσσιαία ποσά ακόμη και αν δεν έχει σκουπίδια για επεξεργασία.

Ο Θεοδωράκης πραγματοποίησε ολομέτωπη επίθεση εναντίον της Ρένας Δούρου για την απόφασή της να αναθεωρήσει τον υφιστάμενο σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Λεκανοπέδιο.

«Η ακύρωση από την κυρία Δούρου όλων των διαδικασιών και ο επανασχεδιασμός» δήλωσε ο επικεφαλής του ποταμιού «μπορεί να σημάνει την απώλεια της χρηματοδότησης και την επιβολή νέων προστίμων. Ενώ η άμεση μεταφορά της διαχείρισης στους Δήμους συνεπάγεται μετά βεβαιότητας ότι θα πνιγούμε στα σκουπίδια. Ζητάμε τροποποίηση αλλά όχι ακύρωση του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων της Αττικής»!

Υπενθυμίζεται ότι ακόμη και η ΕΕ, που τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε ντίλερ ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της διαχείρισης απορριμάτων, είχε εκφράσει την οργή της για το όργιο που ετοίμαζαν κυβέρνηση και περιφέρειες με την κατασκευή άχρηστων, εργοστασίων.

Φαίνεται όμως ότι ο φιλο-ευρωπαϊσμός του Ποταμιού σταματά εκεί που ξεκινούν τα συμφέροντα συγκεκριμένων εργολάβων.

Δείτε το ντοκιμαντέρ για το παρασκήνιο των εργοστασίων διαχείρισης απορριμάτων, το ρόλο του Βερολίνου αλλά και του πρώην περιφερειάρχη κ. Σγουρού.

Το σκίτσο του κειμένου, «απαλλοτριώθηκε» από το Jungle Report

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ