«Ποινικές ευθύνες» για το ξεπούλημα του ΟΛΠ

Να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες για το γεγονός ότι το ελληνικό δημόσιο όχι απλώς ξεπούλησε αλλά πλήρωσε την COSCO για να της δώσει το πλειοψηφικό πακέτο του λιμανιού του Πειραιά ζητά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο ίδιος κάνει λόγο για «αποφράδα μέρα για την Ελλάδα»

Το πλήρες κείμενο της δήλωσής του:

Η σημερινή μέρα μεταβίβασης, ερήμην της Βουλής, του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του λιμανιού του Πειραιά στην COSCO είναι αποφράδα μέρα για την Ελλάδα.

Το λιμάνι του Πειραιά δεν πωλήθηκε, έστω και με εξευτελιστικό τίμημα στην COSCO. Στην ουσία το Δημόσιο, δηλαδή οι Έλληνες πολίτες, πλήρωσαν και από πάνω την COSCO για να αποκτήσει το λιμάνι του Πειραιά, χαρίζοντας ενοίκια πάνω από 1 δισ., τα οποία θα πλήρωνε στο ελληνικό κράτος, ενώ βάζει χέρι σε δεκάδες εκατομμύρια μετρητά του ΟΛΠ και θα επωφεληθεί επενδύσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στο λιμάνι του Πειραιά στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, δηλαδή λεφτά του ελληνικού Δημοσίου και της ΕΕ.

Οι πανηγυρικοί και συναινετικοί τόνοι για το μέγα σκάνδαλο της μεταβίβασης του ΟΛΠ στην COSCO δεν μπορούν να εξωραΐσουν το μέγα έγκλημα ούτε να αποκρύψουν τις πελώριες ποινικές ευθύνες, οι οποίες θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν γρήγορα, όσο και αν θεωρούν οι κυβερνώντες ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ