Νίκαια: Κυνηγάνε και τους φωτογράφους που κατέγραψαν το ξεγύμνωμα

Τη δίωξη των φωτογράφων που καταγράφουν την παρενόχληση γυναικών που φορούν μπουρκίνι από ένοπλους αστυνομικούς ζήτησε ο αντιδήμαρχος της Νίκαιας στη Γαλλία, προκαλώντας νέο κύκλο αντιδράσεων και χλευασμού σε όλο τον κόσμο.

Ύστερα από το διεθνή διασυρμό που υπέστη η Γαλλία, μετά την κυκλοφορία φωτογραφιών που δείχνουν την αστυνομία να ξεγυμνώνει μια μουσουλμάνα γυναίκα, το ανώτατο συμβούλιο της χώρας έκρινε παράνομη την απαγόρευση του μπουρκίνι αλλά μόνο για την επαρχία του Βιλνέβ Λουμπέ. Παρόλα αυτά η απόφαση αποτελεί δικαστικό προηγούμενο για δικαστήρια σε όλη τη χώρα.

Την ίδια ώρα πάντως γαλλικά μέσα ενημέρωσης και γνωστά ισλαμοφοβικά και ρατσιστικά έντυπα της Βρετανίας, όπως η Daily Mail, αμφισβητούν τη γνησιότητα των φωτογραφιών υποστηρίζοντας ότι ήταν στημένες.

Το βασικό επιχείρημά τους είναι ότι η γυναίκα που έπεσε θύμα του κρατικού τραμπουκισμού δεν είχε μαζί της πετσέτα… και βιβλίο.

Ο φωτογράφος και το πρακτορείο που διένειμε τη φωτογραφία διέψευσαν κατηγορηματικά τις κατηγορίες ενώ και η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η πράξη έγινε με δική της πρωτοβουλία.

Η θεωρία των στημένων φωτογραφιών έχει όπως φαίνεται ως στόχο να απομακρύνει τη συζήτηση από την ουσία του προβλήματος που είναι η καταπάτηση στοιχειωδών ατομικών δικαιωμάτων από το γαλλικό κράτος.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ