Μυστικές μεταφορές χρημάτων με άρωμα εκλογών

Λίγες εβδομάδες πριν από τις γερμανικές εκλογές και ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες δίνουν μάχη για να κρατήσουν τον «Έλληνα ασθενή» μακριά από την προεκλογική συζήτηση, έρχονται στη δημοσιότητα πληροφορίες για μυστικές πτήσεις που μετέφεραν δισεκατομμύρια ευρώ από την ΕΚΤ προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η πληροφορία περιλαμβάνεται στο βιβλίο του Φαϊσάλ Ισλάμ με τίτλο «Default Line: The Inside Story Of People, Banks And Entire Nations On The Edge», αποσπάσματα του οποίου αναδημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Σύμφωνα με το βιβλίο, οι μεταφορές που γίνονταν με μυστικές πτήσεις μεταγωγικών αεροσκαφών ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2011 για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη ρευστότητας που αντιμετώπιζαν οι ελληνικές τράπεζες και η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει τραπεζικό πανικό και φαινόμενα ντόμινο σε όλο τον ευρωπαϊκό νότο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η πληροφορία ότι οι μεταφορές αυξήθηκαν και πάλι πριν από τις ελληνικές εκλογές του Ιουνίου του 2012.

Υπενθυμίζουμε ότι τις εβδομάδες πριν από τις εκλογές το σύνολο των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης έστηνε ένα σκηνικό τρόμου απειλώντας ότι σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθούσε οικονομική καταστροφή με τις τράπεζες να αδυνατούν να προσφέρουν χρήματα στους καταθέτες και τις δημόσιες υπηρεσίες να διακόπτουν τις πληρωμές μισθών και συντάξεων.

Αρκετοί αναλυτές προειδοποιούσαν τότε ότι αυτό το τεχνικό κλίμα πανικού, που προωθούσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μέσω συγκεκριμένων δημοσιογράφων, θα μπορούσε να μετατραπεί σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία προκαλώντας έναν πραγματικό τραπεζικό πανικό. Παρόμοια περιστατικά μικρότερης έντασης είχαν σημειωθεί πριν από την ψήφιση του μνημονίου όταν λόγω του κλίματος τρομολαγνίας των ΜΜΕ σημειώθηκε μαζική ανάληψη καταθέσεων με αποτέλεσμα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, να σημειωθούν ελλείψεις σε ΑΤΜ μεγάλων πόλεων.

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες του Faisal Islam προκύπτει μια σειρά ερωτημάτων: Πότε ακριβώς πραγματοποιήθηκε η δεύτερη μεγάλη μεταφορά χρημάτων, πριν ή μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012; Θα δίνονταν αυτά τα χρήματα σε περίπτωση διαφορετικού εκλογικού αποτελέσματος. Τι γνώριζαν τα στελέχη των μεγάλων κομμάτων και πως μπορεί να χρησιμοποίησαν την πληροφορία για τη μεταφορά χρημάτων;

Να σημειωθεί ότι όπως είχε μεταδώσει τότε το CNN ορισμένα ξένα ιδρύματα ερευνών παρουσίαζαν τότε σχέδια επί χάρτου για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένας τραπεζικός πανικός για να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών

Το βέβαιο πάντως είναι ότι προς το παρόν ο απόηχος της αποκάλυψης χτυπά την Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ. Στην ανάλυσή του ο Faisal Islam επισημαίνει ότι αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτη διάσωση και μια ακόμη «αθέτηση πληρωμών», όπως αυτή που πραγματοποίησε (κούρεμα) το 2012.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ