Θα βγάλουν οι ΗΠΑ την Τουρκία από το ΝΑΤΟ; Μη βιάζεστε

Έντονη διπλωματική κινητικότητα προκάλεσε ο τίτλος της εφημερίδας Washington Post αλλά και της Independent ότι ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών Τζον Κέρι προειδοποίησε την Άγκυρα ότι κινδυνεύει να χάσει τη θέση της στο ΝΑΤΟ αν συνεχιστούν οι διώξεις πολιτικών αντιφρονούντων.

Ο τίτλος στηρίζεται στη φράση του Κέρι ότι «ο σεβασμός της δημοκρατίας αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ».

Αλήθεια κύριε Κέρι; Δηλαδή όταν οι Τούρκοι «πασάδες» ανέλαβαν την εξουσία το 1960, το 1971, το 1980 αλλά και στο λεγόμενο μεταμοντέρνο πραξικόπημα του 1997, οι ΗΠΑ τους απομάκρυναν από το ΝΑΤΟ; Ή μήπως στήριξαν όλες αυτές τις δικτατορίες;

Και όταν η Ελλάδα πέρασε στο ζυγό της δικτατορίας, την οποία η χώρα σας οργάνωσε, σκεφτήκατε ποτέ να την απομακρύνετε από τη συμμαχία; Μάλλον ήταν ο Καραμανλής που αποφάσισε την προσωρινή απομάκρυνση από το στρατιωτικό σκέλος μετά την προδοσία της Κύπρου.

Το ΝΑΤΟ υπήρξε ανέκαθεν ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της δημοκρατίας στην Ευρώπη όπως μαρτυρά και η ιστορία των παρακρατικών κινήσεων της Gladio και της Κόκκινης προβιάς. Και όλα τα άλλα τα ακούμε βερεσέ.

Α.Χ

Υ.Γ Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, που επικοινώνησε με την αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ουδέποτε έθεσε θέμα απομάκρυνσης της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ.  Αλλο οι δηλώσεις για δημιουργία εντυπώσεων και άλλο η πραγματικότητα.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ